CHEF RADOMIR RAŠA VLAČIĆ ODRŽAO JE MASTERCLASS BEOGRAĐANIMA
Foto: Promo

pogledajte

CHEF RADOMIR RAŠA VLAČIĆ ODRŽAO JE MASTERCLASS BEOGRAĐANIMA

Ovaj događaj je bio prilika za učenje gastronomskih trikova

Objavljeno: 12:44h

U subotu 18. maja, u predivnom ambijentu BIG FASHION šoping centra u Višnjičkoj 84 u Beogradu, održan je Masterclass, u organizaciji brenda (magazina i web-portala) Stil. Magazin Stil je časopis namenjen „ženi koja zna šta je stil“.

Pored tema kojima se bavi - porodica, moda, lifestyle, nega, lepota, zdravlje, Stil dosta pažnje posvećuje kulinarstvu, a recepti koji su neizostavni deo ovog magazina, omiljeni su među ženskom populacijom. Otuda i inspiracija za organizovanje događaja kao što je Masterclass.

01:00

Stil Masterclass

Ovaj događaj je bio prilika za učenje gastronomskih trikova, za sve zainteresovane. U glavnoj ulozi, našao se renomirani gastronom, Chef i food blogger, Radomir Raša Vlačić, koji je postao poznat široj javnosti putem formata koji se emituje na Kurir televiziji - „Majke i snajke“, kroz koji je pokazao da, pored kulinarskog umeća, poseduje izuzetan dar za voditeljski posao, ali i harizmu koja ga je učinila jednim od omiljenih TV lica.

Radomir Raša Vlačić, Rašina kuhinja
foto: Promo

Ovog puta, Chef Radomir Raša Vlačić, poželeo je da deo svojih kulinarskih tajni podeli sa Beograđanima, koji su se prijavili za učešće na ovom takmičenju, ili se zatekli spontano na mestu održavanja događaja, u subotnjoj gužvi BIG FASHION šoping centra. Prepoznatljiva dinamika i dobra atmosfera BIG FASHION šoping centra, ovog vikenda je bila pojačana sadržinom ovog događaja, a posetiocima je na raspolaganje stavljena i mogućnost učenja kuvanja i degustacije pažljivo pripremljenih jela.

Za učešće u ovom interesantnom događaju, zainteresovani kandidati su se prijavili na poziv koji je upućen putem Stil magazina i dnevne novine Kurir. Prijava je bila pojedinačna, ali takmičenje timsko, jer su prijavljeni kandidati bili raspoređeni u nekoliko timova.

Radomir Raša Vlačić, Rašina kuhinja
foto: Promo

Na početku Masterclassa, nakon dobrodošlice i kratkog uvoda o samom događaju, „profesor“ je otpočeo čas kuvanja. Prisutnima je, kroz pripremu jela, pokazao svoju dominaciju u kuhinji. Nakon toga, takmičari su pristupili svom zadatku, kako bi kroz pripremu jela pokazali kako i u kojoj meri su savladali „gradivo sa časa“. Na raspolaganju su imali namirnice visokog kvaliteta iz bogatog asortimana sponzora događaja- Imleka, Perutnine Ptuj i Bio Špajza.

Imlek je svojim izuzetno razuđenim i kvaitetnim asortimanom zadovoljio potrebe za mlečnim proizvodima, koji su sastavni deo skoro svakog recepta, bilo da su u pitanju slatka, ili slana jela.

01:37

Stil Masterclass

Takmičarima je na raspolaganju bila i piletina, kao i prerađevine od pilećeg mesa, najvišeg kvaliteta, iza kojih stoji renomirani proizvođač Perutnina Ptuj. Perutnina Ptuj je jedan od najpoznatijih proizvođača koji kroz striktne procese kontrole svakog koraka proizvodnje obezbeđuje najviši kvalitet pilećeg mesa. Stalni nadzor i brojne laboratorijske analize garancija su besprekornosti i sigurnosti svih njihovih proizvoda. Pakovanje u modifikovanoj atmosferi (MAP – eng. Modified Atmosphere Packaging) garantuje očuvanje svežine proizvoda bez ikakvog menjanja svojstava mesa.

Radomir Raša Vlačić, Rašina kuhinja
foto: Promo

A mnoštvo svega onoga što jedno jelo čini jelom visokokvalitetne nutritivne vrednosti, ono što jelo učini zdravijim i ukusom još bogatijim, obezbedio je Biošpajz, kroz prisustvo svojih proizvoda na takmičenju.

Sva pripremljena jela degustirana su od strane stručnog žirija. Kako su, prema mišljenju stručnog žirija, svi takmičari pokazali izuzetne veštine i odlično odgovorili na zadatak, doneta je odluka da bude više pobednika, u zasebnim kategorijama, tako da su takmičari otišli kućama puni pozitivnih utisaka, bogatiji za izuzetno gastronomsko iskustvo, ali i sa vrednim paketima punim fantastičnih proizvoda sponzora.

1 / 14 Foto: Promo

U nastavku je recept jela koje je Chef Radomir Raša Vlačić spremao u okviru svog Masterclass-a:

Pileće šnicle u sosu od čeri paradajza i pinjola, servirane na posteljici od aromatične palente:

Recept za 2 osobe sa normativom:

Pileće šnicle, 500 gr

Pileća šunka, 100 gr

Čeri paradajz, 100 gr

Pinjole, 20 gr

Puter, 20 gr

Peršunov list, 1/2 veze

So i biber po ukusu

Majčina dušica, 2 gr

Palenta

Propržiti piletinu, pa dodati pinjole, zatim šunku seckanu na štapiće i na kraju čeri paradajz. Pustiti da se sve to još malo ukrčka, pa dodati puter. Ostaviti na vatri, dok se puter ne rastopi.

Palentu skuvati u začinjenoj vodi (puter, so, majčina dušica).

Piletinu servirati na palentu i preko toga preliti sos sa čerijem i šunkom.

Bonus video:

01:00

RAŠINA KUHINJA Domaće fetućine

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.